Workshops

Leren kun je aan een tafel. Gewoon zitten en werken achter een boek. 
Maar er zijn veel meer manieren op iets op te steken. Die kans krijgen onze kinderen tijdens de workshops die we vanaf dit schooljaar aanbieden. We willen hen uitdagen te ontdekken wat hen leuk lijkt, waar hun interesse, ambitie en motivatie ligt.

In drie rondes kunnen kinderen steeds drie workshops kiezen. De workshops worden gegeven door een leerkracht, ouder of organisatie. We hebben er ontzettend veel zin in! Onderstaande is het aanbod voor dit jaar.

 

Koken

Met moeder Petra gaat er gekookt worden. Petra staat al jaren zelf in de keuken als kok en kan hierdoor de kinderen het nodige bijbrengen in geuren en smaken! Wat er op het menu staat houden we nog even geheim. 

Tekenen

Iedereen kan tekenen. Iedereen kan ook nog beter leren tekenen. Onder leiding van Tea worden je tekeningen nog mooier! Door gebruik van verschillende technieken leer je hoe je nog creatiever en preciezer kunt tekenen.

Free-running

Free-running is helemaal 'Hot!' De kinderen vroegen hier dan ook veel naar. Onder leiding van Cios-studenten leren de kinderen goed en veilig springen, vallen en rollen. En hoe je natuurlijk 'vette moves' kunt maken! Dit doen zij in de gymzaal waar zij verschillende parcours af zullen gaan.

Afval en zonne-energie

Duurzaamheid blijkt steeds belangrijker voor de wereld. Daar willen we onze kinderen in meenemen. Onder leiding van vader Jeroen gaan de kinderen bezig met wat afval is en hoe dit vergaat. Maar ze gaan ook kijken hoe je met duurzame energie voertuigen kunt voortbewegen. De kinderen maken hierbij van afval zelf bootjes die worden aangedreven door zonne-energie. Ontzettend leuk!

Bean art en eidop-kunst

Kunst is van alle tijden, maar kunst komt vooral voort uit jezelf, het proberen en je creativiteit de vrije loop laten. Met bean art en eidop-kunst kunnen de kinderen zich helemaal uitleven.

Techniek en programmeren

Techniek en programmeren krijgen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Onder leiding van meester Thijs gaan de kinderen hier bezig met robots, iPads en Chromebooks waarbij zij zelf mogen ontwerpen, bouwen en programmeren. Misschien vinden zij straks wel het nieuwste ruimteschip uit.

Toneel/drama

Houd je van zingen, toneelspelen en dansen? En vind je musicals als de Lion-King fantastisch? En wil je jezelf ook eens gewoon flink laten gaan?! Dan is dit de juiste workshop voor jou! Onder leiding van juf Mirella gaan de kinderen bezig met al deze dingen om zo een toneelstukje in elkaar te zetten. To be continued.

Friese roots

Grutte Pier, de PC in Frjentsjer, de Fryske taal, Us mem, Skûtsjesilen.........en natuurlijk Cambuur en FC Heerenveen. Allemaal Friese aspecten. Samen met juf Baukje duiken de kinderen in de Friese Roots. Wie was Grutte Pier en hoe is de PC in Franeker ontstaan? Je leert het hier allemaal!

Papier mache

Ben je creatief, of wil je juist crwatiever worden? En vind je het leuk om eens lekker te knoeien? Dan is deze workshop iets voor jou! Met juf Magretha maak je een dier van ballonnen, kranten en héél véél lijm. Daarna mag je deze gaan schilderen, beplakken, inkleuren........Wat jij maar wilt!

Lacross

Houd je van snelheid, wedstrijden, aanvallen, verdedigen en natuurlijk scoren? Dan is Lacrosse wat voor je! Deze sport is overgekomen uit de VS en wordt steeds populairder. Samen met twee Cios-studenten ga je bezig met de fanatieke sport. Vang die bal, hè?!