Workshops, want onderwijs moet je horen, zien, voelen, ruiken en proeven

Zoals de titel al zegt is onderwijs meer dan alleen maar aan tafel zitten en werken uit boeken. Voor schooljaar 2020-2021 zijn we achter de schermen druk bezig om meerdere keren per jaar workshops te verzorgen waar kinderen zich op in kunnen schrijven. Zij gaan vervolgens drie maal een workshop volgen, gegeven door een leerkracht, een ouder of organisatie. Eind november is de eerste ronde van 3 maal een workshop volgen. We hebben er ontzettend veel zin in! Op deze manier willen we kinderen uitdagen te gaan kijken wat hen leuk lijkt, waar hun interesse, ambitie en motivatie ligt en kunnen we zo een verbinding maken met onze naaste omgeving. In maart volgt ronde 2 en in juni ronde 3.

Als we het hebben over workshops kun je denken aan dans van een echte streetdancer, op bezoek bij de kassen en vervolgens zelf aan de slag om te ervaren waar eten vandaan komt en zelf natuurlijk koken, maar ook programmeren/ICT, EHBO, vlogs, muziek instrumenten bespelen, omgaan en ontwikkelen van duurzame energie, timmeren en het verzorgen van exotische dieren. Kortom: onderwijs moet je letterlijk horen, zien, voelen, ruiken en proeven.

We houden u op de hoogte!

  Koken
  Met moeder Petra gaat er gekookt worden. Petra staat al jaren zelf in de keuken als kok en kan hierdoor de kinderen het nodige bijbrengen in geuren en smaken! Wat er precies gemaakt gaat worden is nog een geheimpje.

  Tekenen
  Tekenen kunnen we allemaal wel, maar onder leiding van Tea worden deze tekeningen nog mooier! Door gebruik van verschillende technieken leert zij de kinderen hoe je nog preciezer kunt tekenen.

  Free-running
  Free-running is helemaal 'Hot!' De kinderen vroegen hier dan ook veel naar. Onder leiding van Cios-studenten leren de kinderen op bepaalde manieren springen, vallen en rollen. En hoe je natuurlijk 'vette moves' kunt maken! Dit doen zij in de gymzaal waar zij verschillende parcours af zullen gaan.

  Afval en zonne-energie
  Onze wereld komt steeds meer in het teken te staan van duurzaamheid. En uiteraard willen wij daar de kinderen in meenemen. Onder leiding van vader Jeroen gaan de kinderen bezig met wat afval is en hoe dit vergaat. Maar ze gaan ook kijken hoe je met duurzame energie voertuigen kunt voortbewegen. De kinderen maken hierbij van afval zelf bootjes dat wordt aangedreven door zonne-energie. Ontzettend leuk!

  Bean art en eidop-kunst
  Kunst is van alle tijden, maar kunst komt vooral voort uit jezelf, het proberen en je creativiteit de vrije loop laten. Met bean art en eidop-kunst kunnen de kinderen zich helemaal uitleven.

  Techniek en programmeren
  Techniek en programmeren krijgen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Onder leiding van meester Thijs gaan de kinderen hier bezig met robots, Ipads en Chromebooks waarbij zij zelf mogen ontwerpen, bouwen en programmeren. Misschien vinden zij straks wel het nieuwste ruimteschip uit.....

  Toneel/drama
  Houd je van zingen, toneelspelen en dansen? En vond je musicals als de Lion-King fantastisch? En wil je jezelf ook eens gewoon flink laten gaan?! Dan is dit de juiste workshop voor jou! Onder leiding van juf Mirella gaan de kinderen bezig met al deze dingen op zo een toneelstukje in elkaar te zetten. To be continued......

  Friese roots
  Grutte Pier, de PC in Frjentsjer, de Fryske taal, Us mem, Skûtsjesilen.........en natuurlijk Cambuur en FC Heerenveen. Allemaal Friese aspecten. Samen met juf Baukje duiken de kinderen in de Friese Roots. Wie wat Grutte Pier en hoe is de PC in Franeker ontstaan? Je leert het hier allemaal!

  Papier mache
  Ben je creatief, of wil je dat juist meer ontwikkelen? En vind je het leuk om eens lekker te knoeien? Dan is deze workshop iets voor jou! Met juf Magretha maak je een dier van ballonnen, kranten en héél véél lijm. Daarna mag je deze gaan schilderen, beplakken, inkleuren........Wat jij maar wilt!

  Lacrosse
  Houd je van snelheid, wedstrijden, aanvallen, verdedigen en natuurlijk scoren? Dan is Lacrosse wat voor je! Deze sport is overgekomen uit de VS en wordt steeds populairder. Samen met twee Cios-studenten ga je bezig met de fanatieke sport. Vang die bal, hè?!