29 juni, Artikel Doarp & Sport

Blog van Mooitaki- Juli 2021

Met het uitkomen van deze Doarp & Sport zitten we tegen de zomervakantie aan. Wat was het weer een dynamisch jaar, ongelooflijk! 
Hierop terugkijkend kent deze de nodige teleurstellingen: lockdown, geen ouders meer in school, thuisonderwijs, minimaal écht contact met kinderen in deze periode. Maar dit schooljaar heeft ook zeker de nodige mooie dingen gebracht. Zo zijn we begonnen met de workshops, zijn we (ondanks de maatregelen) er meer erop uitgetrokken, volgen we onze kinderen nu nog beter sociaal-emotionele ontwikkeling en cognitie en hebben we verder gewerkt aan het gepersonaliseerd leren. 

Vanuit Den-Haag komt er veel geld bij voor het onderwijs en dus ook voor onze school. Zo hebben we voor aankomend jaar veel kleinere groepen, meer handen in de klas, gaan kinderen nog meer op hun eigen niveau werken en kunnen we nog meer werken aan de visie dat je onderwijs moet horen, voelen, ruiken, proeven en horen.

Ook de afgelopen periode is er veel gedaan. Zo heeft Bert Natuur (Bert van Geel) meerdere keren onze school bezocht om de kinderen mee te nemen in de wereld van de natuur, is de ANWB op bezoek geweest voor het project ‘Streetwise,’ hebben we al honderden aardbeien uit de tuin kunnen halen, is groep 7-8 gelukkig toch op kamp geweest en zijn we al druk bezig geweest voor de voorbereidingen voor aankomend jaar.

En zo komt er weer een einde aan een schooljaar. De tijd vliegt. Ik hoop dat u deze vakantie de tijd en het moment vindt/pakt om even uw rust te pakken en te genieten van alles om uw heen. Ik en mijn gezin gaan twee weken naar Terschelling en heb strikte ‘orders’ gekregen dat de laptop niet mee mag….(maar ze heeft niks gezegd over mijn IPad en notitieblok…….;P), maar ben absoluut van plan om de boel even los te laten. Even aanwezig zijn in het hier en nu, tijd voor elkaar, horloges aan de kant, niks moet en alles kan. 

Vanaf hier wens ik u een ontzettende fijne zomer toe. Dat u de tijd en ruimte mag vinden om ook even tot rust te komen, dat u even tijd voor uzelf mag nemen en dat u even kunt ontsnappen aan de drukte van alledag. Geniet mét en van elkaar. 

 

Hartelijke groet,

Tim Zasburg – trotse directeur CBS Mooitaki